PITANJE

Bnet samo Internet-ZAS

  • 12 May 2021
  • 5 odgovora
  • 308 pregleda

Od 2012.g. koristim Bnet (sada A1) samo internet. Javlja se problem da zadnjih mjeseci postepeno ostajem bez tv programa. Nisam se zamarao previše sa time jer ionako malo gledam tv, ali došlo je vrijeme da to riješim. Uglavnom, koliko ja kužim A1 mi Internet isporučuje putem kabela preko zajedničkog antenskog sustava zgrade. Uz taj Internet A1mi je propuštao i osnovnih 10-15 tv kanala u analognog tehnologiji koji se sada postupno gase. TV je iz 2012.g. i nema mogućnost prijema Dvbt2 signala pa sam kupio reciver, povezao HDMI kabelom sa tv i uštekao u antenski priključak u zidu,pretražio kanale i dobio ŠIPAK. Tada sam skužio gore napisano. Što je rješenje? Zadovoljan sam sa A1 internetom, ne želim dodatno u paketima uzimati i plaćati TV, želim gledati zemaljsku televiziju, ovih običnih 10-tak kanala u DVB-T2 kvaliteti. Uglavnom, želim da me se vrati na zajednički antenski sustav. Da li to znači da ostajem bez interneta ili je potrebno dodatne kabele uvoditi u stan da bi imao Internet? Zašto A1 ako koristi ZAS za distribuciju interneta ne propušta i osnovne zemaljske kanale kao i do sada? 


Odgovora 5

Razina korisnika 4
Bedž

Ako ti u ZAS-u nema modula koji propušta frekvencije na kojima se na tvom području emitira DVB-T2, rješenje je sobna antena.

Razina korisnika 3
Bedž +2

Ili ako imaš dvb-c tuner bi trebao opet loviti ovih par osnovnih programa (nešto tipa 8 ili 9 kanala, htv-ove, rtl, nova)

Razina korisnika 4
Bedž

To je do sad i gledao i to je pri kraju. Ostalo je još samo 4 kanala, a i njih će pogasiti do sredine 6. mjeseca.

Nemam ZAS odnosno pokvario se i ne isplati se popraviti. Pa su antene skinute za zgrade. Sobna antena ne koristi. Smetnje velike. Vanjsku antenu nemam gdje staviti. Nabavio DVB-C i S i T2 i ima LAN spojio u modem kabel i antenski kabel od kabelske u DVB uređaj i našao sve programe. Koliko ih mogu gledati? Niti jedan. Javlja da nisam pretplaćen na uslugu. Samo osnovne radio programe mogu slušati. Ne znam kako sobna antena može pomoći u zgradi od betona i željeza sa debelim zidovima? Da je postavim na prozor? Ne pomaže. TV trenutno služi kao ukras. Nema koristi od njega osim što sam spojio stari VCR i DVD na njega pa gledam stare VHS kasete i filmove. Sve u analognoj mreži i TV i FM je ugašeno. Sad svatko tko ima više TV uređaja mora plaćati dodatni prijemnik. Mada se pitam kako uključiti u modem više od 4 uređaja. Kad imam recimo 2 TV-a i 2 računala. A za treći TV bih nosio Kaon u sobu i spojio kabele. Mada onda moram isključivati LAN kabele iz modema. A to mi baš nije opcija. 

Razina korisnika 7
Bedž +3

@nikola.males - odgovorio ti je forumski kolega na drugoj temi. Za gledanje programa moraš imati ili dodatni a1 tv prijemnik ili a1 cam modul (ako imaš tv uslugu putrm kabla) i ako ti tv ima utor za Cam modul. Utore u modemu za uređaje (ako nemaju wifi mogućnost) možeš riješiti sa HUb-om ali to nije predmet ove teme.

Odgovori