PITANJE

Bnet samo Internet-ZAS

  • 12 Svibanj 2021
  • 3 odgovora
  • 91 pregled

Od 2012.g. koristim Bnet (sada A1) samo internet. Javlja se problem da zadnjih mjeseci postepeno ostajem bez tv programa. Nisam se zamarao previše sa time jer ionako malo gledam tv, ali došlo je vrijeme da to riješim. Uglavnom, koliko ja kužim A1 mi Internet isporučuje putem kabela preko zajedničkog antenskog sustava zgrade. Uz taj Internet A1mi je propuštao i osnovnih 10-15 tv kanala u analognog tehnologiji koji se sada postupno gase. TV je iz 2012.g. i nema mogućnost prijema Dvbt2 signala pa sam kupio reciver, povezao HDMI kabelom sa tv i uštekao u antenski priključak u zidu,pretražio kanale i dobio ŠIPAK. Tada sam skužio gore napisano. Što je rješenje? Zadovoljan sam sa A1 internetom, ne želim dodatno u paketima uzimati i plaćati TV, želim gledati zemaljsku televiziju, ovih običnih 10-tak kanala u DVB-T2 kvaliteti. Uglavnom, želim da me se vrati na zajednički antenski sustav. Da li to znači da ostajem bez interneta ili je potrebno dodatne kabele uvoditi u stan da bi imao Internet? Zašto A1 ako koristi ZAS za distribuciju interneta ne propušta i osnovne zemaljske kanale kao i do sada? 


Odgovora 3

Razina korisnika 3
Bedž

Ako ti u ZAS-u nema modula koji propušta frekvencije na kojima se na tvom području emitira DVB-T2, rješenje je sobna antena.

Razina korisnika 2
Bedž

Ili ako imaš dvb-c tuner bi trebao opet loviti ovih par osnovnih programa (nešto tipa 8 ili 9 kanala, htv-ove, rtl, nova)

Razina korisnika 3
Bedž

To je do sad i gledao i to je pri kraju. Ostalo je još samo 4 kanala, a i njih će pogasiti do sredine 6. mjeseca.

Odgovori