A1 sada nudi i Homebox na 5G

  • 29 November 2021
  • 26 odgovora
  • 3994 pregleda

https://www.24sata.hr/tech/a1-sada-nudi-i-homebox-na-5g-799751

Ovo je super, samo kod mene nedostupan 5g.


Odgovora 26

Razina korisnika 4
Bedž +1

500 GB prometa po maksimalnoj brzini do 200 Mb/s… Imali tu neke veće razlike od postojeće usluge, osim veće cijene? :grinning:

A da ne spominjem katastrofalnu kvalitetu signala i brzine od 0.2 Mbit/s tijekom sezone..

500 GB prometa po maksimalnoj brzini do 200 Mb/s… Imali tu neke veće razlike od postojeće usluge, osim veće cijene? :grinning:

Valjda će popraviti to malo je 500 gigi. Ima ova opcija do 1tb ali je naravno skuplja.

https://www.a1.hr/privatni/internet/5g-internet

Tako su i sa Savršenom tarifom u početku zabrljali ali je sada u redu.

 

Razina korisnika 4

Dostupnost,gotovo nigdje!

Razina korisnika 7
Bedž +4

Na krivoj lokaciji si. To je taj tzv FWA sistem jedna vanjska jedinica i jedna unutarnja. Sve ovisi koja će biti 5G jedinica vanjska po slikama mislim da je vanjska Askey RTL0300 5G NR možda griješim ali sigurno će netko od admina dati nam pravi info.

Razina korisnika 3
Bedž +3

@daworin u pitanju su dva različita paketa i tri uređaja :smiley:  Za Homebox 5G uslugu imamo uređaj ZTE MC801A 5G koji se plaća ovisno o ugovornoj obvezi. To je paket neograničenog interneta od čega je 500GB po punoj brzini, a nakon toga je brzina do 5Mbit/s. U 5G Internet paketu dobivaju se uređaji Askey RTL6300 koji služi kao vanjska jedinica sa SIM karticom, te FritzBox 7530 koji služi kao DSL modem. Uređaji se ne plaćaju već ih korisnik dobiva u najam (najam se ne naplaćuje :relaxed: )To je paket neograničenog interneta od čega je 1TB po punoj brzini, a nakon toga je brzina isto do 5Mbit/s. 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ok jasno sve samo mislim da za 5G Hombox je uređaj ZTE 8010CA taj model ima priključak za telefon koji ide uz Hombox. A model koji si navela ZTE MC 801A taj model je bez tel priključka imam ga osobno. Askey RTL6300 mi ne izgleda kao vanjska jedinica. Al dobro već će netko uzeti tu uslugu i reći točan model vanjske jedinice. 

 

Razina korisnika 3
Bedž

Ja sam danas bio u A1 centru i išao provjeriti da li mi je dostupan ovaj 5G internet i naravno da nije,iako imam 1.6 km zračne linije do A1 na Vrtnom putu gdje sam sa mobitelom i izmjerio onih 1.3 Gbps brzine. Za produljenje mi nude onaj Huawei B535 kojeg ne želim. Imaju vremena do 2.mjeseca iduće godine da nešto naprave ili ako mi bude dostupan HT sa njihovom 5G mrežom prelazim njima.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Naruči preko Webshopa tu ti je dostupno i 5G Internet i 5G hombox

 

Razina korisnika 3
Bedž

Ali kada idem dostupnost po adresi,dostupno mi je samo ovo na 4G..

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Onda ti nije adresa na Vrtnom putu.

Razina korisnika 3
Bedž

Nisam ja ni rekao da mi je adresa na Vrtnom putu nego da sam tamo izmjerio najveću brzinu od 1.3 Gbps,a od njih sam 1.7 km zračne linije, kako se i vidi  na slici.

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Zato ti i nije dostupna ni jedna 5G tarifa jer si predaleko od tornja sa brzinama od 1Gbps. Koliki sam skužio do cca 400m udaljenosti od tornja idu obje 5G opcije, a poslije samo 5G internet pa negdje do cca 800m, a može i nešto dalje sve ovisi o optičkoj vidljivosti. Pogledaj toranj eNB ID 20006 njegova zračenja i u tim okvirima su dostupne 5G opcije. Iako i ovi drugi tornjevi oko tebe imaju 5G ali propusnost im je od 4G nemaju gigabitne brzine. Znači u igri su samo tornjevi sa gigabitnim brzinama. Tamo gdje na mobu mjeriš 600+Mbps dostupne su 5G opcije.

Razina korisnika 4

Dugo vremena,usluga će biti dostupna jako malom broju ljudi!

Razina korisnika 3
Bedž

Pa čemu su onda puštali uslugu “van” kad u Zagrebu(pričam sad konkretno o njemu) ima možda par tornjeva koji imaju pravi 5G signal i poštene brzine,a o drugim gradovima da ne pričam. Pucanj u prazno. Alkar A1 u ništa.

A što se mene tiče, samo se mogu nadati da će uskoro nadograditi ovaj, meni najbliži, toranj 696.

I k tome možda malo i preskupo...Ne znam dal će kakve popuste imati stari korisnici kod produljenja ugovora.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Blagdani su tu marketing dođeš u poslovnicu i kad ti kažu da ne možete dobiti te dvije tarife razočarenje. Ali pošto ste već tu pokušaju prodati nešto drugo…. Tako je uvijek bilo kod naših operatera i bit će i dalje. Slažem se da je skupo ali samo zato što je ograničena brzina jer meni nema potrebe za 5G internet ili Hombox kad imam veće brzine na 4G od 200Mbps, a i jeftinije je.

Razina korisnika 3
Bedž +3

@daworin dodatno sam provjerila vezano uz uređaje. Za Homebox 5G paket je u pitanju model ZTE MC801A 5G te on ima priključak tj. utor za telefonsku uslugu :thinking: Uređaj na fotografiji koju si objavio iznad kojeg piše Askey RTL6300 spec  nalikuje uređaju iz naše ponude. On služi kao vanjska jedinica koja sadrži SIM karticu i ostvaruje konekciju, a montira se na vanjsko prozorsko staklo. Prema tome, mogu ti samo potvrditi ranije pružene informacije :slight_smile: Dodatno, i uz Homebox 5G i uz 5G Internet moguće je aktivirati telefonsku uslugu. Novost je da je ona opcionalna :grinning:

Razina korisnika 7
Bedž +4
  • A1_Leona  Moguće je sve ako  A1 ima dogovor sa proizvođačem i svašta se može modificirati a oznaka uređaja je ista, Imam ZTE MC801A 5G i nema priključak za telefon. Tako da sve ovisi o operateru što želi jer drugi operater u HR ima isto u ponudi ZTE MC801A 5G ali nema priključak za telefon:relaxed: . Jedino je sad nepoznanica koji FW ima ZTE MC801A 5G od A1. Bilo bi dobro da nisu previše modificirali FW i isključili pojedine korisne  funkcije….

Nađoh ovdje i ima priključak za telefon

https://www.x-kom.pl/p/596223-router-zte-mc801a-5g-36gbps-wi-fi-6-1800mb-s-a-b-g-n-ac-ax.html

Razina korisnika 7
Bedž +4

Da isto po narudžbi poljskog operatera.

Razina korisnika 3
Bedž

@daworin Mo´š misliti da nisu čačkali po FW i da nisu maknuli one neke bitnije mogućnosti.:grin:

Meni osobno i nije važno ima li priključak za telefon ili ne. Telefon niti imam niti mi treba na HB, sve obavljam preko mobitela.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Saznat ćemo sve kada se netko javi tko je uzeo 5G Hombox:grinning:

Razina korisnika 3

Saznat ćemo sve kada se netko javi tko je uzeo 5G Hombox:grinning:

….da,i mene baš zanima,volio bih ga istestirati,isključivo zbog lock-anja čelije!

Pozdrav, uzeo sam A1 5G Homebox, zanima kako se iz vanjske antene Askey RTL6300-D354 moze izvaditi SIM kartica koja se nalazi u toj vanjskoj jedinici ?

Razina korisnika 7
Bedž +4

Moraš otvoriti uređaj da bi došao do sim kartice

Odgovori