Riješeno

A 1 i EDGE

  • 22 January 2023
  • 4 odgovora
  • 193 pregleda

Imam važno pitanje. Zašto u A1 nije podržan internet na EDGE, kada je dovoljno brz za dosta stvari? Kada Homebox postavim na automatski, jako često mi ga postavi na EDGE i izvještava da nema interneta. Kod drugih operatera uradno radi. Drugo, signal na 3G je očajno slab, tako da se ni njega ne može koristiti za internet. Znači, radi samo 4 G koji je isto očajno slab, ali bar radi dok radi. 2G je relativno stabilan, tako da je jedino on siguran za internet. Znači, EDGE bi obavezno trebao biti aktiviran za internet, pošto često izbacuje 3G i 4G. Na EDGE bi se trebalo moći koristiti, ali očito nije aktiviran, a dostatan je, na primjer, i za internet bankarstvo koje često zatreba baš kada 3G i 4G otkažu zbog par kapi kiše ili par pahuljica snijega, ili malo vjetra, ili kojeg oblaka. Totalno neprofesionalno.

 

icon

Najbolji odgovor od Pero357 25 January 2023, 07:51

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 6
Bedž +6

Daj ne zezaj, ameri ukidaju i 3G, a 2G (edge) odavno nemaju. Danas je edge dovoljan za...ništa, pa ni to. Čak i pozivi idu preko 3G.

Daj ne zezaj, ameri ukidaju i 3G, a 2G (edge) odavno nemaju. Danas je edge dovoljan za...ništa, pa ni to. Čak i pozivi idu preko 3G.

Vidim koliko si upoznat sa tom tehnologijom. Kod drugog operatera preko 2G uredno mi radi nekoliko sigurnosnih kamera, prijenos radi kako treba, pa i filmove mogu gledati, između ostalog. Samom je pitanje dobre volje operatera i koliko cijeni svoje korisnike. Pusti ti amere gdje jesu, i bavi se ovime šta je ovdje. Naprimjer, nekoliko dana većinu vremena nemam uopće signala, ni 2G, ni 3G, ni 4G, a imam vanjsku usmjerenu antenu. Zašto je to tako kod A1, a kod drugoga radi sve kako treba, a bazne stanice su im na istom stupu? Čisto radi informacije, dok je bio VIP, još je nekako radilo, mogao se koristiti mobitel, a od kad je A1, sve je naopako, stalni prekidi. Ako nemaš ta pametno za reći, okani se komentara.

 

Razina korisnika 4
Bedž +3

Postavio mobitel u postavkama na network mode 2g only i radi interent (u Kbps što definitivno nije za sve ovo što si naveo, ali radi). Možda tebe više muče radio uvjeti kada i sam navodiš da ti i na ostalim tehnologijama ne radi dobro (ako su uopće dostupne). A to da ti je signal slab ovisi definitivno i gdje si, nije im slab signal u cijeloj državi (na nekim mjestima sigurno je). Ako već imaš situaciju da ti je bolje kod drugog operatora zašto ne koristiš njihove tarife? Bar sada možeš raskinuti kako su mijenjali ove opće uvjete.

Razina korisnika 6
Bedž +6

UpoznatA sam sa 2G mrežom, nasurfala sam se na njoj i to Vipnetovoj, koja je bila najbrža,preko glupih mobitela prije nego si se ti i rodil izgleda 🤣.

Sada imam pametnjakovića koji,iako ima isto opciju 2G na popisu, nikad se niti automatski ne spaja (ili spušta) na edge. Tj.,ona dva puta kad sam čudom čuda ugledala E u status baru- S21 Ultra nije bila u stanju otvoriti niti jednu stranicu u browseru, a kamoli vrtit filmove, kak ti tvrdiš. 

Tak da da, NE ZEZAJ, 2G danas nije za surfanje,već za tel.pozive i poruke ,a postoji i zato da nervira homeboxaše kad potroše ugovoreni paket pa im se brzina smanji na 64kbps, kaj je dovoljno za surfanje-ali na glupim mobitelima od prije 20 godina (ups, mo žda i nije-wap stranice od 4kb više ne postoje. Dobro, nije baš 64kbps, već 2Mbps. 

 

Odgovori