4G i 4G+ routeri

  • 16 May 2019
  • 527 odgovora
  • 64736 pregleda


Prikaži prvu objavu

Odgovora 527

Razina korisnika 5
Bedž +1

Evo malo testiranja u Vž 5G DDS (4G frekvencije)

 

Razina korisnika 1

Da,samo to nije test A1 mreže!

Razina korisnika 5
Bedž +1

Nije ali bit će uskoro kada nabavim sim sa tarifiom koja ima pristup 5G mreži i pronađem toranj koji može dati 1Gbps brzine. Svi su imali sve spremno za 5G samo su se čekale 5G frekvencije n28 i n78 i sada nadograđuju 4G frekvencije u 5G DDS a one prave neka čekaju no bit će ih tu i tamo na kapaljku, I ovaj hibridni  5G DDSsa brzinama 1Gbps mogli su već odavno pustiti prošle godine u 12mj. I sad će opet puštati frekvenciji po frekvenciju na 4G za 5G i na kapaljku davati agregacije između 5G DDS frekvencija da bi se postigla gigabitna brzina….

Razina korisnika 1

Jedan dan korištenja “savršene”tarife je 6,60 kn.Uzmeš nekoliko dana za test!

Razina korisnika 5
Bedž +1

Jep baš sam razmišljao o tome da uzmem na par dana. Heh a možda mi A1 pokloni kada ovo pročita  na mjesec dana savršenu da napravim testiranje njihove mreže:grin::grinning::grin:

Razina korisnika 1

Testovi njihove mreže mogu biti samo negativni.Jako su daleko od n28 i n78 na svojim tornjevima!

Jedan dan korištenja “savršene”tarife je 6,60 kn.Uzmeš nekoliko dana za test!

Može info o ovome? Ja bih se možda za vikend isprsio sa 20kn da isprobam i mapiram malo :D

Razina korisnika 5
Bedž +1
  • The Chosen One  Odeš u poslovnicu tražiš tarifu Savršena uzmeš na pretplatu BEZ UO i kasnije odjaviš Savršenu i pretplatu. obračunava se po danu korištenja recimo ovaj mjesec ima 30 dana a ti si tarifu koristio 5 dana. 189:30=6.3x5=31.5kn. Tako svi operateri obračunavaju korištenje tarifa na pretplatu.

Razina korisnika 6
Bedž +6

O, možda je vrijeme da i ja isprobam savršenu, čisto zbog 5G mreže, samo još napišite koliko baterije guta A1 5G mreža. A1 4G+ ubija, ni moja Ultra ne izdrži cijeli dan, ja ne znam zašto A1 ne učini nešto po tom pitanju.

Razina korisnika 1

Samsung S20 5G,u 12h,bat. na 100%,testiranje 2 sata,bat. na 70 %,potrošeno oko 30GB,nakon 9 dana korištenja,otkazana “savršena” tarifa.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Samsung S20 5G,u 12h,bat. na 100%,testiranje 2 sata,bat. na 70 %,potrošeno oko 30GB,nakon 9 dana korištenja,otkazana “savršena” tarifa.

😳😳, mislim da ću ipak onda ostati na Fleterici i 4G+ 🤣

Razina korisnika 5
Bedž +1

Evo A 1 savršena na testu 5G DDS (DSS) . Nabrzaka test danas Vž kroz vikend detaljnije

cellmapper
speedtest

 

Razina korisnika 6
Bedž +6

8% baterije u pol sata na 5G? 🤔 aaaaaaaajedaaaannn!!! Pa nemamo akumulator u guici 🤪👿💩

Razina korisnika 5
Bedž +1

Da ali testiranja desetak speed testova inače na 4G+ bez brige min 2 dana bez punjenja normalno korištenje. Speed testovi ti najviše cuclaju bateriju max snaga predaje i prijema.

Razina korisnika 5
Bedž +1

8% baterije u pol sata na 5G? 🤔 aaaaaaaajedaaaannn!!! Pa nemamo akumulator u guici 🤪👿💩

U prvu ruku nisam skužio ali snimka zaslona je rađena drugi dan a baš se pogodilo približno vrijeme vidi se da imam 2 sim kod speed testa a cellmapper 1 sim:grin::joy::grinning::rofl:

Nakon što sam odustao od Telemacha, uzeo sam na probu HT mobilni internet (Gigabox - 300GB). U paketu je Alcatelov ruter HH71 s kojim ostvarujem DL 48 UL 26. Toranj na koji sam povezan je  150071  Bands 20 i udaljen mi je oko 1 km . Interesira me da li bih sa Huaweijem  B535  postigao veće brzine.

HT HR 150071 

 

Razina korisnika 5
Bedž +1

Zasad ne ali bilo bi dobro da sa cellmaper app mapiraš tornjeve u svojoj okolici možda su dodane još koje frekvencije pa bi bolji router došao do izražaja. Ima i toranj sa 3CA kod tebe samo ne znam kakav je teren kod tebe. Sa huawei B535 mogao bi zadati drugu frekvenciju npr B3 i vidjeti dali se spaja na toranj sa 3CA sa alcatelom nemaš te mogućnosti.

Razina korisnika 5
Bedž +1

Evo dva zanimljiva 5G  routera možda se već netko sprema u kupovinu:grinning:

https://www.4gltemall.com/tcl-linkhub-5g-cpe.html

https://www.4gltemall.com/d-link-dwr-2010-5g-nr-router.html

Pozdrav svima a posebno @daworin , pročitao sam kompletnu temu i došao sam do zaključka da trebam definitivno kupiti Huawei router. Naime na imanju gdje mi je ujedno i tvrtka imam office box i originalni zte router koji je dolazio uz tarifu prije par godina sad već. Brzina je bila uvijek solidna, ali ni blizu maksimuma, prije par dana sam naručio iz Slovenije Iskrine MI-MO antene i postavio ali se ne osjeti prevelika razlika, iako je prije tog znalo se dogoditi da mi veza pukne i da nema interneta oko 22-00h, ne konstantno. Sada se to ne događa, frekvencije koje se navodno puštaju kod mene za 4G su 800 i 1800 mhz. 
 

Postoji li mogućnost da mi kažete koji router da uzmem bez da pogriješim pogotovo ukolio naručujem preko interneta iz vana jer kod nas koliko vidim navedenih nigdje nema..?

Razina korisnika 1
Bedž

Nećeš pogriješiti ako uzmeš Huawei B818 router.

Nećeš pogriješiti ako uzmeš Huawei B818 router.

Uzeo bih najradije ovaj Huawei b618, ali ga nigdje ne pronalazim..

Razina korisnika 5
Bedž +1

Završio testiranje ZTE MC801a routera. Evo da započnemo sa 4G mrežom. Sve agregacije rade koje imaju naši operateri. Evo dobre i loše strane routera:

        dobre
1.Podržava sve CA u HR
2.Ima mogučnost LOCK ćelije(skriven izbornik)
3.Zadavanje pojedinačnih frekvencija(skriven izbornik)
4.U 95% slučajeva samo plug and play sve AUTO
5.Priključci za vanjske antene( samo zs 5G)
6.USB C type
 
       Slabije strane
1.Brzina lan porta 1Gbps
2.Nema tel priključak

Sučelje identično kao i na modelima 286
Testirao sam dosta različitih modela 4G routera i ovaj ZTE za cca 28% ima bolji DL od B818-263 sa vanjskim antenama i cca 16% bolji DL od Netgear M2 sa vanjskim antenama(Isti toranj za sva tri routera). Znači modem sa X55 chipset u sprezi sa unutarnjim antenama iako se RSRP vrti oko -100dBm daje  odlićne rezultate naspram B818 i M2 sa vanjskim antenama.Evo link video sa skrivenim izbornikom. Uglavnom najbolji router za korištenje 4G mreže koji sam dosad testirao nemam nikakve zamjerke što se tiče rada na 4G mreži. Evo sto dobivam kod sebe doma udaljen od tornja 2km DL ZTE MC801a.
5G testirao na lokaciji u gradu gdje toranj ima brzinu preko 1Gbps.ZTE odrađuje svoju zadaću super na ovom 5G DSS iako u sučelju routera piše da je spojen na N78 ali nije tako on očita zaj DSS. Evo mjerenja 5G DL PEAK  ali vrtio se DL oko 1Gbps pošto lan ne dozvoljava više. Isprobao mjeriti istovremeno preko LAN laptop i mob Wifi6 5Ghz ax zbrojene brzine daju nešto malo preko 1.2Gbps.Na ovom routeru moguće je jednostavno promijeniti FW pošto ima USB port i preko njega se sve radi. Router koji sam koristio ima T-Com FW i ima mogućnost ulaska u skrivene postavke i FW drugih operatera imaju uključen ca i omogućen ulazak u skrivene postavke.Kineski FW ima Blokiran CA i blokiran ulazak u skrivene postavke zato prilikom kupnje pripazite na te stvari. Ukratko o ZTE MC80, a ako nekog još nešto zanima, a nisam spomenuo ili testirao pitajte. Moja velika preporuko ovog rutera bilo za 4G ili 5G DSS.

Evo i slika koji je FW u tom routeru

 

Razina korisnika 5
Bedž +1

Evo i u A1 se pojavio konačno dobar router ZTE MC8010CA koji ima priključak za telefon za razliku od ZTE MC801A ostale spec i hardver potpuno isti.  

Razina korisnika 1
Bedž

Za 20-ak dana,taman negdje oko Božića,mi se stječu uvjeti za produljenje ugovora za Homebox. Vidjet ću šta nude, vjerojatno ću se odlučiti za ovaj ZTE. Malo ću ga testirati.

Pozdrav svima,

evo da se i ja javim u forum jer je ovo postalo više neizdrživo. Imao sam sve vrste interneta i na kraju sam došao do A1 Homebox, rutere koje imam su Zte mf286r kojeg sad koristim i Huawei 4g router b525 kojeg sam prije koristio. Moje pitanje je kako da pojačam brzinu jer se sad trenutno kreće između 6-25mbps download i 8-15 upload? Šta točno mogu učiniti? Kupiti bolji ruter ili ovoga nekako u postavkama naštimati??

Ili da kupim ZTE MC801a?

Inače živim u Sinju i ne nemam pojma na koji toranj se spaja moj ruter :-).

Hvala unaprijed i ispričavam se ako je već ovo pitanje postavljeno prije ali nisam imao vremena listati ovoliko stranica foruma 😞!

Odgovori