Homebox maksimalna/minimalna brzina

  • 10 Siječanj 2020
  • 13 odgovora
  • 4070 pregleda

ne razumijem kako je moguće u jednom danu imati download od 50 + Mbps a onda naredni dan sve se vraća na staro download  2Mbps, bilo je prekrasno već sam se poveselio da su me učinili zadovoljnim korisnikom i da su pojačali 4G signal ili su svi korisnici A1 usluge u mojem ruralnom kraju prestali koristiti 4G mrežu osim mene ili je netko čarobnim štapićem popravio sve …

prilažem slike koje nisu photoshopirane ?

 

P.S.

Dali se minimalna brzina od 4Mbps koja je stupila na snagu 01.01.2020. godine odnosi i na Homebox korisnike?


Odgovora 13

Razina korisnika 3

4Mbps se odnosi samo na HT HR i njihove korisnike

zašto onda na HAKOM stranici kaže slijedeće:

Univerzalna usluga - Nova godina donosi povećanje brzine pristupa internetu u okviru pružanja univerzalne usluge s najmanje 1 Mbit/s na najmanje 4 Mbit/s za sve korisnike koji to zatraže, a imaju ugovoren pristup internetu preko tarife univerzalne usluge ili će ju tek ugovoriti.  Posebni maloprodajni paket brzine prijenosa podataka od najmanje 4 Mbit/s downloada i 512 kbit/s uploada bit će dostupan svim korisnicima koji nemaju tehničku mogućnost korištenja standardnih paketa ponuđenih na tržištu od 1. siječnja 2020. Socijalno ugrožena skupina krajnjih korisnika, osim minimalno dostupne brzine prijenosa od 4Mbit/s (paket MAXnet mini), imat će pravo popusta od 50% i 50% popusta na naknadu za opciju neograničenog prometa”?

Razina korisnika 7
Bedž +3

Baš me zanima kako će se zakonski regulirati minimalna brzina jer svi znamo da nekad leti a nekad se vuče pa je pitanje trenutka.

Glede HB-a probaj ući u postavke, nešto im se gadno dešava s mrežom. HB automatski odabir - ne učitava A1 stranicu. HB ručni odabir 4g - učitava. Probaj staviti i ručno na 3g pa vidi brzinu. Ako je sporo na 4g, možda ručno 3g daje više.

pokušavam svašta, redovan pristup internetu izgleda ovako, kad upalim komp uđem u postavke HB-a resetiram isti mjerim brzinu, onda se odlučujem na 3G ili 4G pa mijenjam ručno koji daje više njega ostavim i tako svaki dan, no eto već par dana brzina na 3G i na 4G je ispod dva sa pingom preko 150 , ne mogu ništa. ne mogu igrati online igre, youtube radi uz žešće štekanje, stremanje filmova je nemoguće…..

nešto su opet zajebali….. 

 

Moj homebox ima solidnu brzinu, makar danas malo šteka ne ide preko 400 Mbps.

Na ovome nije moguce nista normalno raditi. Jel ima jos netko takavu brzinu i ping? 

 

Razina korisnika 7
Bedž +3

@Nino Jurgec - jesi prebacio mjesečni limit od 100 Gb?

@Nino Jurgec - jesi prebacio mjesečni limit od 100 Gb?


Da, ali ping ne moze biti takav, ne smeta mi spora brzina za igirce, nego ping, izgleda da cu morati u tele 2

Razina korisnika 7
Bedž +3

Ako je dugotrajnije zovi tehničku, tu teško da će ti netko drugačije pomoći.

Razina korisnika 3

 

Moj homebox ima solidnu brzinu, makar danas malo šteka ne ide preko 400 Mbps.

 

Ići će ti još brže kad skuže da si izvadio sim iz njihovog routera…..

Opet je internet katastrofalan na homeboxu, nije potroseno 100gb a internet katastrofa, ponekad je i gore od ovoga na slici.

 

 

riskini ugovor i uzmi nešto ozbiljnije

Bok @Nino Jurgec 

ako i dalje imaš poteškoća sa internetom, slobodno se javi u Službu za korisnike pa ćemo napraviti detaljnu provjeru i analizu.

 

Odgovori