Riješeno

uređaj lenovo vibe A2010

  • 12 Prosinac 2017
  • 2 odgovora
  • 310 pregleda

Poštovani, ostavila sam svoj mobitel na servis prije tjedan dana i jučer dobila poruku da je s mojim brojem sve u redu. Na pretplati sam a mobitel nije star niti godinu dana. Otplaćujem ga a nije u funkciji. Kada me zovu obitelj, prijatelji ili kolege s posla, ne čuju me uopće, ja njih da ali oni mene ne. Kada šaljem poruku ili preko messengera ili Vibera napišem poruku i on me izbaci. I onda opet moram pisati poruku ispočetka. Usporen je. Imam sd karticu na koju uglavnom prebacujem aplikacije (Facebook, Viber, WhatsApp i drugo) pa sad ne znam da li ga to možda usporava, ali opet ne bi trebalo. Bila sam ga isključila pa opet uključila i to kratko vrijeme radi sve u redu pa opet se nastavlja s opisom gore (ljudi me ne čuju kad me zovu, izbacuje, usporenost)
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 12 Prosinac 2017, 13:41

Servis će ti reći u čemu je (ili nije) problem. Što se mobitela tiče, znaš i sama da tehnologija ide munjevito dalje, a hardware mobitela brzo zastarjeva. 1Gb RAM-a i 8 Gb prostora je dosta slabo, nakrca se prostor brzo pogotovo sa svakodnevnim ažuriranjima aplikacija.Što se "ne čuju" me tiče, vjerojatno je otišao mikrofon. Što se prebacivanja aplikacija tiče, vjerojatno je do SD kartice (sporija) pa tu šteka. Ako nije Class 10 kartica, sporija je brzina i komunikacija. Spremanje slika na whatsappu i viberu je vjerojatno u memoriji telefona itd...
Pogledaj original

Odgovora 2

Razina korisnika 7
Bedž +3
Servis će ti reći u čemu je (ili nije) problem. Što se mobitela tiče, znaš i sama da tehnologija ide munjevito dalje, a hardware mobitela brzo zastarjeva. 1Gb RAM-a i 8 Gb prostora je dosta slabo, nakrca se prostor brzo pogotovo sa svakodnevnim ažuriranjima aplikacija.

Što se "ne čuju" me tiče, vjerojatno je otišao mikrofon. Što se prebacivanja aplikacija tiče, vjerojatno je do SD kartice (sporija) pa tu šteka. Ako nije Class 10 kartica, sporija je brzina i komunikacija. Spremanje slika na whatsappu i viberu je vjerojatno u memoriji telefona itd...
@andrea30 vjerujem da će ti na servisu provjeriti mob i "počistiti" što treba. Sve što ti je @gogsy1975 rekao stoji, probaj još provjeriti veličinu memorijske kartice koju koristiš. Ne bih ti savjetovala maximalnu moguću, jer to zna poprilično usporiti mobitel.

Odgovori