Riješeno

A1 optika Lužan


Poštovani, 

 

Proslo ljeto sam dobio obavijest u poštanski sandučić da će uskoro na mojoj adresi biti dostupna A1 optika te da se mogu prijavit za priključak, što i jesam. I tako kroz par mjeseci lijepo provedoše optiku kroz cijelo naselje, IZUZEV MOJE ULICE. Mjesecima sam vodio raspravu mailom sa službama A1 jer mi nitko nije znao ili htio reći zašto kabel nije proveden. I odustao sam…

I tako nakon par mjeseci, svakih par dana me zovu A1 agenti nudeći mi optiku rekavši da je na mojoj adresi dostupna mreža, a ja im kažem da nije. I onda kažu da će provjerit detaljno i javit povratno. Naravno, svaki iduci put nazove drugi agent nemajući pojma da ovaj prije njega "provjerava".

Recite mi je li to realno?? Zasto me se uznemirava ako nitko nista ne zna ili ne smije reći? Je li netko zeznuo projekt? Kako je moguće da cijelo naselje dobije infrastrukturu osim jedne jedine ulice?

Radi se o ulici Okičani u naselju Lužan, Sesvete. Optički kabel je doslovno 100 metara zračne linije od moje kuće. 

Hvala na odgovorima! 

icon

Najbolji odgovor od A1_Mislav 1 May 2024, 22:03

Pogledaj original

Odgovora 16

Razina korisnika 1
Bedž +3

Hmmm, čudno. 🤔 Javiš nam puni naziv adrese i svoj kontakt broj privatnom porukom kako bismo mogli vidjeti o čemu se radi?

Hmmm, čudno. 🤔 Javiš nam puni naziv adrese i svoj kontakt broj privatnom porukom kako bismo mogli vidjeti o čemu se radi?

Poslao sam na tvoj profil privatnu poruku s kontakt podacima

@Rpavleka zamolila bih te da nam dostaviš OVDJE  svoje podatke, ulicu i točan kućni broj te kontakt broj, kako bismo mogli proslijediti na provjeru.

Dostavljeno

Razina korisnika 4
Bedž +3

Odgovoreno! 😉 Nastavimo s tipkanjem kroz privatne poruke, čisto zbog privatnosti osobnih podataka da ne budu javno napisani. Hvala ti!

" Pozdrav Roberte, molim te za potvrdu radi li se o 10360 Sesvete ili 343410 Sesvete ili neke treće jer ih ima više na području Republike Hrvatske. Hvala ti!
Dodatno te molim radi li se o kući ili zgradi te koliko je katova/stanova u pitanju.
IvanaM"
 

 

Radije bih da nastavimo ovdje. Nemam ja nikakvih problema s privatnosti. Na ovaj Vaš odgovor stvarno ne znam sta bih pametno napisao a da vec nisam u prvom postu. Sve je jasno vidljivo.

Dakle, ulica Okičani, naselje Lužan, gradska četvrt Sesvete, grad Zagreb. Kuća, privatna bez stanova. 

Uostalom, prema broju telefona imate sve podatke s obzirom da me svako malo zovete i kažete: "Na Vašoj adresi dostupan je optički internet... "

Molim nastavite pisat javno, pa nemate što skrivati, ili imam mogućnost dobit optiku ili nemam 🙂

Razina korisnika 4
Bedž +3

https://www.a1.hr/provjeri-dostupnost - ovdje možeš unijeti svoju adresu pa sam saznati što te zanima kada je riječ o dostupnosti A1 fiksne usluge odnosno optičke mreže u ovom slučaju. Ne pitam bez veze za podatak nego jer mi je potreban za unos prilikom provjere dostupnosti. 😉 Ako nismo dostupni s optikom, imamo opciju slanja upita odjelu zaduženom za proširenje mreže, a taj dio radimo kroz privatne poruke jer nam je potreban određeni set podataka, a ne zato da bismo nešto skrivali. 😊 Nama je izuzetno drago da te zanima naša usluga i ponuda putem optike, dapače, ali te molim za suradnju. Žao mi je što si komunikaciju shvatio na pogrešan način. 😕

Poštovana, 

 

Nisam ništa shvatio krivo, činjenice koje sam Vam naveo u prvom postu sve govore. 

I dalje nisam dobio odgovor zašto je apsolutno cijelo naselje dobilo infrastrukturu, a jedna ulica nije?

Evo onda, pomozite pa kontaktirajte taj odjel…

Ne razumijem kak Vam nije u interesu još dodat 200m kabla na glavni vod i dobit nekoliko novih priključaka (u ulici je 8 kuća)?

Na slici je jasno vidljiva situacija, plavom je označeno gdje je prošla optika, crvenom gdje nije. Pa mi Vi sad recite kak je to moguće?

Jednu jedinu ulicu ostavit bez mogućnosti priključka?! Ali opet ništa ne bih rekao da me svaki par dana ne zovu Vaši agenti i prave me budalom. 

 

Razina korisnika 4
Bedž +3

@Rpavleka poslali smo upit prema odgovarajućem odjelu i javimo se povratno s info, kako smo komunicirali privatnom porukom.

I tako... Ništ kao i dosad? Stvarno mi nije jasno o čemu je riječ? Jel zeznuo projektant? Jel zeznuo A1? Jel zeznuo izvođač?

Pa dosad bi sam razvuko 100m kabla koliko čekam odgovor od Vas. 

Razina korisnika 2
Bedž +2

@Rpavleka čim dobijemo povratnu informaciju povratno ćemo ti se javiti. Kako su kolege već napisali i ovdje i privatnom porukom, upit je proslijeđen kolegama na nadležni odjel. Povratna informacija neće izostati pa te molimo za strpljenje.

11 dana ne možeš da dobijes odgovor zašto svi oko tebe imaju optiku a ti nemaš mogućnost. Fascinantno

😂😂😂

Razina korisnika 2
Bedž +2

@Rpavleka upit je već proslijeđen nadležnom odjelu, odgovor ćeš svakako dobiti. Svakodnevno dobivamo veliki broj upita o tome hoće li optika biti dostupna na pojedinom području, molimo te za strpljenje.

Ekipa, ovo je sad već suludo. Koliko "nadležnom odjelu" treba da shvati da su polupali lončiće i da se izda zahtjev za provodenje infrastrukture?

Razina korisnika 2
Bedž +2

@Rpavleka Razumijem nestrpljivost. Mislim da nema smisla ponavljati se. Odgovor nažalost nije uvijek moguće dobiti odmah, ovisno o tome što kolege sve moraju provjeriti.

Što točno moraju provjerit? Hocete da snimim video, odnosno dignem drona  pa Vam pokažem kompletno naselje, odnosno gdje je razveden kabel a gdje nije (jedna ulica)? 

Svako malo dolaze u naselje nekom spajat priključak. Pošaljite ih da razvuku infrastrukturu. 

Uputio sam također upit HAKOM-u i Uredu gradonačelnika kako je moguće da netko ovoliko selektivno (slučajno ili ne) nekome daje/oduzima mogućnost priključka optičkog interneta. Ako razvlačiš infrastrukturu, valjda onda uzimas cijelo naselje. Ne bih nista rekao da je ulica par kilometara udaljena od glavnog voda pa ajd ne isplati se, ali ovo... 

Odgovori